Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä yläbanneri lynet

SAVE THE DATE: Luontoa ja hyvinvointia sisätiloihin restoratiivisella suunnittelulla ja ratkaisuilla - workshop 19.9.

Uutinen 21.6.2017 klo 9.00

Aika: 19.9. 2017  klo 12:00 – 16:15
Paikka: Säätytalo (tbc)
Kenelle: työpaja on avoin aiheen parissa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille tutkijoille tutkimuslaitoksissa, korkeakouluissa ja yrityksissä

Työpajan tavoite:

Restoratiivinen suunnittelu on kokonaisvaltaista suunnittelua niin, että rakennettu ympäristö aiheuttaa mahdollisimman vähän stressiä. Useat luontoympäristöt ovat restoratiivisia, mutta myös sisätilat voidaan kokea sellaisina, jos ne suunnitellaan herkkyydellä. Tämän tutkijatyöpajan päätavoitteena on  tuoda esille ja kirkastaa restoratiivisen suunnittelun ajatusta ja käsitettä, verkottaa siihen liittyvää tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä saattaa liikkeelle oivalluksia ja aihoita monitieteiseen yhteistyöhön ja -tutkimuksiin. 

OHJELMA

(Key notes)
12:00 Stressitön rakennettu ympäristö,  Petri Heino ympäristöministeriö
12:20 Rakentamisen ja sisustamisen hyvinvointivaikutukset (tbc)
12:45 Restoratiivinen suunnittelu - mitä ja miksi?  Meri Valta, Xamk

13:15 Kahvit

(Pecha kucha)
13:45 – 14:45 Esimerkkejä restoratiivisista ratkaisuista ja restoratiivisen suunnitteluun liittyvästä tutkimuksesta
(tässä osiossa tutkijoilla on mahdollisuus  esittää 5 min per esitys tehdyistä/meneillään olevista tutkimuksista /caseista.)  Tervetuloa esittämään! - teemoina esimerkiksi: sisätilaratkaisut: materiaalit, tilat, ääni, sisäilma, valaistus, reitit , maisemanäkymät, taide; hyvinvoinnin kokeminen asumisessa ja työpaikalla, hoivaympäristöt, terveyttä edistävät ratkaisut,  herkkä arkkitehtuuri jne. Tilaisuudessa  keskitymme sisätilaan ja näkymään ulos.

(Workshop)
14:45 - 15:45  Työpaja ryhmätöinä: Mistä koostuu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioiva rakentaminen? Mitä t&k-sektorilta tarvitaan suunnittelun kehittämiseksi ja tueksi?  Millainen tutkimusyhteistyö tuottaisi elinkelpoisimmat hanke-ideat? - oivalluksia ja  hankeaihioita? 
15:45 - 16:15 Purku ja keskustelu

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.  HUOM! Mikäli haluat osallistua kahvin jälkeiseen pecha kuchaan ja esittellä restoratiiviseen suunnitteluun liittyvää tutkimusaihettasi / suunnittelu-/toteutusratkaisua – ilmoita aiheesi jo etukäteen 31.7. mennessä osoitteeseen jouko.inkeroinen@oulu.fi

Varsinainen ilmoittautuminen työpajaan avataan elokuun alussa.
Tervetuloa!

Järjestelytyöryhmä