Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä yläbanneri lynet

Ruokaa kestävästi - seminaari 2.5.2017

Uutinen 13.4.2017 klo 9.10

Tervetuloa kaikille avoimeen seminaariin.

Aika: 2.5.2017 klo 11:00-15:00
Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9, Helsinki

Seminaarissa Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymän (LYNET) asiantuntijat kertovat mm. kierrätykseen, uusiin teknologioihin ja ruoanvalmistustapoihin liittyvistä tutkimuksistaan ja eri menetelmien vaikutuksista ihmisten ruokaan ja ympäristöön. Kestävä ruokajärjestelmä -ohjelmaa koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Kestävä ruokajärjestelmä -ohjelma kokoaa aiheeseen liittyvää LYNETiin kuuluvien laitoksien tutkimusta ja edistää tutkijoiden välistä yhteistyötä.

Seminaari on kaikille avoin, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista 26.4.2017 mennessä linkin kautta:
https://www.webropolsurveys.com/S/F587C043D8E22025.par

Tutustu Kestävä ruokajärjestelmä -ohjelmaan.

OHJELMA

(pdf-tiedostona tästä)

11:00 – 11:30

Terveellisen ruokavalion ympäristövaikutukset

Raija Tahvonen, LUKE

11:30 – 12:00

Arvojakeita elintarviketeollisuuden sivuvirroista hyötykäyttöön

Anne Pihlanto, LUKE

12:00 – 12:30

Kierrätysraaka-aineista elintarvikkeiden ainesosia ja lisäaineita?

Eila Järvenpää, LUKE

12:30 – 13:00

Kahvihetki

 

13:00 – 13:30

Nitraatti ja nitriitti elintarvikkeissa: valmistusaineet ja luontaiset pitoisuudet

Johanna Suomi, Evira

13:30 – 14:00

PAH ja HCA elintarvikkeissa ja prosessoinnissa

Tero Hirvonen, Evira

14:00 – 14:30
 

Uudet teknologiat kestävän ruoantuotannon edistämisessä

Pia Silventoinen, VTT

14:30 – 15:00

Elintarvikkeiden tuotekehitys Lukessa

Tuomo Tupasela, LUKE

 

Ilmoittautuminen 26.4.2017 mennessä oheisen linkin kautta: ILMOITTAUTUMINEN